A fűnyírás jövője

A fűnyírás gyakran fárasztó munka, amely jelentős idő- és erőbefektetést igényel. A fárasztó munkahét után, a legkevésbé arra van szüksége, hogy az egész délutánt a gyepszőnyeg kaszálására szánja. Pont ezért készítettük el Önöknek a Villybot™ robotfűnyírót.

Akkumulátoros fűnyírók

A Villager® akkumulátoros fűnyírókat a kis- és közepes nagyságú füves területek nyírására tervezték (a javasolt vágási terület 250m2). Az elektromos és a motoros fűnyírók előnyeinek ötvözése jellemzi őket, ideálisak a városi környezetben való használatra. Az indukciós elektromotorok, az agilitás és a halk üzemmód csak néhány azok az előnyök közül, melyeket ezek a fűnyírók az elektromos fűnyíróktól „örököltek”. Másrészt, a mobilitás és az elektromos hálózattól való függetlenség a motoros fűkaszáktól átvett jellemzők.

Hogyan válasszunk fűnyírót?

Ahhoz, hogy olyan fűnyírót válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek és szükségleteinek, a következő három kritériumot kell kivizsgálni.

A GYEPSZŐNYEG MÉRETE

ELEKTROMOS VAGY BENZINES

BEGYŰJTÉS, OLDALKIDOBÁS VAGY TALAJTAKARÁS

Motoros kaszák

Hogy kiválaszthassa a tetszése szerinti motoros kaszát, amely összhangban van a szükségleteivel, a következő három kritériumot szükséges áttekinteni.

Vertikulálás (levegőztetés)

A vertikulálás (levegőztetés) folyamata a növények elhalt részeinek a gyepszőnyeg felületéről történő eltávolítását jelenti. Leggyakrabban levelekről van szó, amelyek természetes elhalás útján jelenhetnek meg, vagy fűnyírás után az elkaszált levélrészek füvön maradása következtében.

A gyepszőnyeg kialakítása

Különböző módon alakítható ki a gyepszőnyeg, a használt módszer pedig a kialakítás várható idejétől, a rendelkezésre álló felszereléstől és a pénzügyi lehetőségektől függ.

Fűnyírás

A fűnyírás előtt kötelező elvégezni a gyepszőnyeg előkészítését, ami a felület növényi eredetű hulladékoktól való tisztítását jelent (ágaktól, levelektől, kaszálási maradványoktól), de úgyszintén a szilárd anyagoktól is (kövek, építőanyag, eldobott csomagolóanyagok...). A terep egyenletesítése szintén a kaszálási terep előkészítésének az alkotórészét teszi.

A gyepszőnyeg öntözése

Amennyiben nem esik elegendő mennyiségű csapadék, a gyepszőnyeget öntözni kell. Az agrotechnikai hibák és elégtelenségek gyakran mérsékelhetők az intenzívebb öntözéssel. Másrészt, ez önmagában nem a megfelelő módja a kívánt eredmények elérésének és nem is gazdaságos eljárás.

Zöld kerítések

Az örökzöld sövények masszív benyomást keltenek és amennyiben domináns tér jut nekik, igen nehezen kezelhetők, főképp a téli hónapok idején. A hulló levelű sövények könnyeben tarthatók karban, hiszen több fényt engednek át, főleg télen.