Dekopírfűrészek

A dekopírfűrészek keféket használnak, ezeket a keféket időről időre cserélni kell. A kefék idővel elhasználódnak és komoly gondokat okozhatnak a motor számára, ezért nagyon fontos karbantartani őket. Amennyiben nincs szaktudása, ne javítsa önállóan a készülék meghibásodásait, jelentse azokat a meghatalmazott szervíznek. Mégis, néhány dolgot önállóan is elvégezhet annak céljából, hogy a készülék hosszabb ideig és jobban működjön:

Ügyeljen a munkafelület tisztaságára! A túlzsúfolt munkafelület balesetet okozhat.

Soha ne használja a fűrészt gyúlékony folyadékok és gázok közelében!

Mindig használjon védőszemüveget a fűrésszel való munka során. Használjon maszkot is, amennyiben poros közegben dolgozik.

Soha ne használja a gépet nedves és párás viszonyok közt.

A kés cserélése során ellenőrizze, hogy a kábel ki van-e csatolva. Amennyiben nem ellenőrzi azt, komoly sérülés következhet be.

Mindig a megfelelő kést használja a dekopírfűrészhez. Azok a kések, amelyek nem a gyártó által ajánlottak sorába tartoznak, az ellenőrzőképesség elveszítéséhez és pontatlan vágásokhoz vezethetnek.

A vágás előtt jól ellenőrizze le, mennyire feszített a kés. Amennyiben a kés nincs az előlátott foglalatában, sérülés történhet.

Nyomja meg a fűrész bekapcsolására szolgáló gombot. A munka kezdete előtt várja meg, hogy a dekopírfűrész elérje a maximális sebességet.

A gép minőségesebb működése céljából kenje át a kés foglalatát a gyártó által ajánlott olajjal.

Ne terhelje túl a készüléket, a munka teljes ideje alatt ügyeljen a megfelelő egyensúlytartásra és legyen biztos támasza a lábain. A munkaigényesebb és intenzívebb vágások után, hagyja néhány percig üresüzemi munkamódban a készüléket, hogy kihülhessen. A dekopírfűrészek a sebesség elektromos ellenőrzésére szolgáló kerékkel rendelkeznek, amely segítségével beállítható a sebesség az előlátott munkafeladat függvényében.