Motorfűrészek

Hogy kiválaszthassa a tetszése szerinti motorfűrészt, amely összhangban van a szükségleteivel, a következő kritériumokat szükséges áttekinteni:

1. ELEKTROMOS VAGY BENZINES
Az első lényeges kritérium a motorfűrész kiválasztásában az, hogy motoros vagy elektromos meghajtású eszközt kíván-e. Mindkét fajtának megvannak az előnyei, úgyhogy nincs csak egy pontos válasz. Amennyiben urbanizált környéken lakik, kisebb tűzifa vágására használná a fűrészt és állandó hozzáférése van a villanyhálózathoz, és zavarja a zaj - akkor a Villager® elektromos fűrészek a megfelelő megoldás Ön számára. Amennyiben favágással, valamint tűzifa és építési faanyag előkészítésével foglalkozik, akkor széleskőrű termékválasztékkal rendelkezünk a különféle erősségű és rendeltetésű motorfűrészeket illetően. A döntés Önökön áll.

2. RENDELTETÉS
Maga a fűrész rendeltetése és használatának módszere lényeges hat az Önök választására. Amennyiben nagyobb körfogatú és hosszúságú fatörzsek vágásával szándékozik foglalkozni, akkor valamely nagyobb teljesítményű és hosszabb vágóélű motorfűrészről kell gondolkodni. Amennyiben tűzifát készít elő, a kisebb teljesítményű, rövidebb vezetőlemezzel és lánccal rendelkező kétkezes használatú motorfűrészek közül választhat. Amennyiben például a fa ágtalanításával és vékonyabb tűzifa vágásával tervez foglalkozni, az egykezes használatú motorfűrészeket ajánljuk. A döntés Önökön áll.

3. A HASZNÁLAT GYAKORISÁGA
A motorfűrész használatának gyakorisága igen lényeges tényező a modellek kiválasztásánál. Amennyiben évadonként csak néhányszor szándekozza használni azt, akkor a narancssárga "hobby" termékvonalból ajánljuk valamely modellt. Másrészt, amennyiben lelkes erdész, aki órákat tölt a fák döntésében, ágtalanításában és rövidítésében, akkor az Ön számára valamely erős teljesítményű, fekete "black edition" termékvonalhoz tartozó motorfűrész való. A fekete és a narancsárga termékvonalat nem csak a szín különbözteti meg, hanem egy sor műszaki megoldás, alkotóelem, anyag és vágógarnitúra is. Fekete vagy narancssárga?